Wijzig tekstgrootte :

Busreizen

Dag-bustocht voor senioren naar Giethoorn op zaterdag 11 mei 2019.

Verslag.

Zaterdag  11 mei stonden, tussen half acht en kwart voor acht ’s morgens, maar liefst 130 personen op de touringcars te wachten op de Markt in Zevenbergen. We vertrokken om kwart voor acht.  Weliswaar met een wat (matige)  frisse Noordenwind, maar belangrijk: het was droog én zonnig en dat is de hele dag zo gebleven!

Het was het wachten in die ochtend-frissigheid wel waard, want we gingen naar het populaire Giethoorn.  Een bus-dagtocht, georganiseerd namens de Zevenbergse Seniorenraad. Er is steeds opnieuw grote belangstelling voor deze senioren-busreizen. Deze keer drie volle bussen! De oudste deelnemer was een nog krasse 94-jarige!

Rond 10 uur, bij ‘Strand Nulde’, wachtte ons de koffie (of thee), met een prachtige sortering aan heerlijk gebak, vers van een plaatselijke banketbakkerij! Dat was al gelijk genieten geblazen….

Daarna op naar Giethoorn. Eenmaal aangekomen, werden we pal voor de deur van een restaurant afgezet. Daar was een (gezamenlijke) lunch afgesproken. Nou, daar was men wel voor te porren!  Een mooie collectie aan broodsoorten, met beleg, zowel hartig als zoet. En natuurlijk de bij een lunch behorende dranken. En even later werden er ook nog (daar eigengemaakte) heerlijke kroketten rondgedeeld. Dat maakte die lunch extra smakelijk en compleet!

Na de lunch begaven we ons naar het water, vrijwel pal voor de deur, om in enkele rondvaartboten te stappen. Al rondkijkend naar het vele interessante moois dat we te zien kregen, luisterden we naar de bootschipper. Die vertelde voluit en smakelijk, met allerlei mopjes tussendoor, over de Giethoornse geschiedenis. Interessant, leerzaam én een plezierige vaartocht!

Daarna was er nog ruim gelegenheid om op eigen gelegenheid Giethoorn te verkennen. Daarbij werden de terrasjes niet overgeslagen….

In de namiddag verzamelden we ons bij de touringcars, die daarna koers zetten naar Leerbroek. De plaats, waar we aan een verrukkelijk 3-gangen diner gingen. Het verrassingsmenu werd, met veel smaak en in een gezellige, sfeervolle omgeving, door allen genoten. Later werd het complete personeel, met een uitgebreid applaus door allen, hiervoor bedankt!

Toen, omstreeks half acht, werd de rit naar huis aanvaard. Het werd wel wat stiller in de bus dan op de heenweg en enkele oogjes gingen wat knipperen…………  Om ± 20.30 uur kwamen we aan bij onze opstapplaats in Zevenbergen. En met veel voldoening kijken we terug op een fijne dag, die, namens de Seniorenraad, weer prima georganiseerd werd door Jos Beurskens en echtgenote.

Bedankt Jos en Alda! Graag tot een volgende keer.

En die ‘volgende keer’ is door Jos al bekendgemaakt.  Dat wordt de laatste zaterdag van november, de 30e.

Deze dagtocht zal de laatste zijn, die Jos en Alda voor de Seniorenraad gaan organiseren. Na 10 jaren (en dus 20 bus-dagtochten!)  geven zij het stokje over….

 

FdB./16-05-2019.

 

Lees ook de Voorwaarden busreizen hieronder.

Bij het intekenen voor deze bustocht geeft u aan, akkoord te gaan met de ‘voorwaarden busreizen’. Die voorwaarden staan direct hieronder.

Klik op deze link en het bestand wordt geopend of,. en dat kan ook, U ziet niets gebeuren. In dat laatste geval kijk daarna dan in de map Downloads. Open de Verkenner (Finder) en dan ziet u die map zo staan. Daar staat dan het bestand wat U met een dubbelklik kunt openen.

Voorwaarden busreizen Stichting Seniorenraad Zevenbergen