Wijzig tekstgrootte :

Computer cursussen

12-01

Persconferentie Mark Rutte. Een bijna complete lock-down. Nederland staat op zijn kop!

U zult wel begrepen hebben dat alle activiteiten van de Seniorenraad stilliggen, tot welke datum is onzeker. Dit blijft veranderen. Wanneer we onze activiteiten weer kunnen opstarten laten we hier op de website weten. Houd deze pagina dus maar goed in de gaten.

 

Herkent u zichzelf hierin?
Misschien is het minder heftig, minder
catastrofaal ook, maar bijna iedereen heeft weleens deze neiging……

De Seniorenraad Zevenbergen biedt U

Cursus Starten met Windows 10

Beginnen met iPad of iPhone

Beginnen met Smartphone of Tablet

Digitaal foto’s bewerken

Beginnen met Excel, OneDrive, uitgebreide cursus Word

De cursussen zijn op donderdagochtend
of vrijdagochtend op onze locatie aan de
Kasteelweg 4 (tegenover de parkeerplaats).

De groepen zijn nooit groter dan zes cursisten, dus altijd aandacht voor iedereen.

Voor informatie of inschrijven mail naar

beheerder@seniorenraadzvb.nl
secretaris@seniorenraadzvb.nl

Je kunt ook hieronder een uitgebreider overzicht vinden van alle cursussen, plus een aanmeldstrook. Klik maar op de blauwe link, maar lees ook de alinea hieronder.

2020-2021 Computerlessen

Kies voor Openen met Word. Omdat dit formulier van internet afkomstig is, wordt het geopend in de beveiligde weergave. U moet dan kiezen om bewerken in te schakelen, anders kunt u er niets mee, ook niet afdrukken. Daarna drukt u dit af en vult u de intekenstrook onderaan in

Het is niet altijd mogelijk om direct in te stappen bij de cursus van je keuze. De beheerder wacht meestal tot er voor een cursus zich zes personen hebben aangemeld. En er zijn maar twee cursussen per week, steeds zes lessen van anderhalf uur.

Globaal worden de cursussen gegeven in de zes weken na de zomervakantie, na de herfstvakantie, na oud en nieuw, tussen carnaval en Pasen en na de meivakantie. Per jaar kunnen dus maximaal 60 cursisten aan de beurt komen.

Er is ook een inloop “spreekuur”. Dat is op donderdagochtend, nà de cursus van 11.15 tot 11.45 uur. Let er wel op: wanneer er geen cursus gegeven wordt, dan is er ook geen inloop spreekuur. Houd dus rekening met de perioden die hierboven aangegeven worden.

Vaak kunnen probleempjes ook via de mail opgelost worden. Mail dan naar de docent Frans van Heijnsbergen, op het mailadres van de secretaris van de Seniorenraad secretaris@seniorenraadzvb.nl.

Hieronder een paar fotootjes van een computerles over OneDrive, Word en Excel.

Bij een volgende gelegenheid maak ik nog een paar foto’s van een andere cursus.