Wijzig tekstgrootte :

Computer cursussen

Geachte cursisten,

Onze docent heeft momenteel te maken met ernstige medische ingrepen,die er, samen met een vrij langdurige herstelperiode, toe leiden dat er nu geen les kan worden gegeven.

Aanmelden voor een cursus heeft voorlopig geen zin. De lessen liggen stil.

Mocht u ergens hopeloos mee vastlopen, dan is er om de hoek, in de bibliotheek, computerhulp beschikbaar. Lees verder om te zien wat er precies aangeboden wordt.

Naast het aanbod van de Klik&Tik cursussen (cursussen voor beginners waarbij inwoners met 0 ervaring leren werken met een computer, internet etc.) hebben we sinds januari ook een Digi Coach. Deze Digi Coach geeft individuele hulp over het gebruik van een smartphone, tablet, laptop of computer. De Digi Coach is aanwezig op vrijdag tussen 10.30  – 12.00u. We werken hiervoor op afspraak, afspraken kunnen gemaakt worden via de Digi- Taalhuis coördinator bibliotheek.  En er zijn voornemens om vanaf maart Digisterker aan te gaan bieden, dit is een cursus van 5x 1,5u gericht op het gebruik van een Digi D en het werken met de E-overheid.

Herkent u zichzelf hierin?
Misschien is het minder heftig, minder
catastrofaal ook, maar bijna iedereen heeft weleens deze neiging……

De Seniorenraad Zevenbergen biedt U

Cursus Starten met Windows 10

Beginnen met iPad of iPhone

Beginnen met Smartphone of Tablet

Digitaal foto’s bewerken

Beginnen met Excel, OneDrive, uitgebreide cursus Word

De cursussen zijn op vrijdagochtend op onze locatie aan de Kasteelweg 4 (tegenover de parkeerplaats).

De groepen zijn nooit groter dan zes cursisten, dus altijd aandacht voor iedereen.

Voor informatie of inschrijven mail naar

beheerder@seniorenraadzvb.nl
secretaris@seniorenraadzvb.nl

Je kunt ook hieronder een uitgebreider overzicht vinden van alle cursussen, plus een aanmeldstrook. Klik maar op de blauwe link, maar lees ook de alinea hieronder.

2020-2021 Computerlessen

Kies voor Openen met Word. Omdat dit formulier van internet afkomstig is, wordt het geopend in de beveiligde weergave. U moet dan kiezen om bewerken in te schakelen, anders kunt u er niets mee, ook niet afdrukken. Daarna drukt u dit af en vult u de intekenstrook onderaan in.

Het is niet altijd mogelijk om direct in te stappen bij de cursus van je keuze. De beheerder wacht meestal tot er voor een cursus zich zes personen hebben aangemeld. En er is maar één cursus per week, steeds zes lessen van anderhalf uur.

Globaal worden de cursussen gegeven in de zes weken na de zomervakantie, na de herfstvakantie, na oud en nieuw, tussen carnaval en Pasen en na de meivakantie. Per jaar kunnen dus maximaal 60 cursisten aan de beurt komen.

Er is ook een inloop “spreekuur”. Dat is op vrijdagochtend, nà de cursus van 11.15 tot 11.45 uur. Let er wel op: wanneer er geen cursus gegeven wordt, dan is er ook geen inloop spreekuur. Houd dus rekening met de perioden die hierboven aangegeven worden.

Vaak kunnen probleempjes ook via de mail opgelost worden. Mail dan naar de docent Frans van Heijnsbergen, op het mailadres van de secretaris van de Seniorenraad secretaris@seniorenraadzvb.nl.

Hieronder een paar fotootjes van een computerles over OneDrive, Word en Excel.

Bij een volgende gelegenheid maak ik nog een paar foto’s van een andere cursus.